Dumlupınar Üniversitesi Yalın Üretim ile İsrafı Bul ve Yok Et

Bu hafta eğitim için porselen ve kaplıcaları ile meşhur çini diyarı olan şehrimiz Kütahya’daydık. Dumlupınar Üniversitesinde Emre Özel hocamızın katkılarıyla Endüstri Mühendisliği öğrencilerimizle tecrübelerimizi paylaşarak Yalın Üretim çalışmaları konusunda bilgiler vermeye öğrencilerimize farkındalık yaratmaya çalıştık. Eğitimimize Eskişehir’den Endüstri Mühendisi ve Profesyonel Koç olan Nigar Erden Cinaş Hanım’da gelerek bizlere destek oldular. ( http://www.gelisimkocluk.com.tr/)

Öğrencilerimizin eğitime olan ilgi ve katılımları sayesinde uygulamalı ve eğlenceli bir eğitim gerçekleşti. Öncelikle Endüstri Mühendisliğinin tanımından başlayarak, Zaman Etüdü ve Metod Etüdü çalışmalarına, Etüdün ne amaçla yapıldığına, işletmede etüd çalışmaları yapılırken karşılaşılabilecek zorluklara, 5S çalışmalarına kadar birçok konuya değindik. Milenyum Etüd Metodolojisini kullanarak öğrencilerimizle montaj hattı ortamını kurguladık. Bu sayede öğrencilerimiz uygulamalı olarak operatörün gözünden etüd çalışmalarını, süreçlerin analizini, operatörlerin psikolojik durumlarını anlama fırsatını buldular. Yaptığımız çalışmaları baştan sona kadar Video Tabanlı Zaman Etüdü ve Yalın Üretim yazılımı Timer Pro üzerinden analiz ederek Standart Zaman hesaplamalarını yaptık.  Mevcut durumu iyileştirmek adına öğrencilerimiz ile fikir alışverişi yaparak metod geliştirme, 5S ve Kaizen çalışmalarına değindik.

Umarım paylaşımlarımız öğrencilerimiz için faydalı olmuştur. Bizleri misafir ederek ağırlayan Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özden Üstün, İhsan Erozan, Bahadır Yörür ve Emre Özel hocalarımıza ayrıca katkı ve desteklerinden dolayı Nigar Erden Cinaş Hanıma çok teşekkür ederiz.

Dumlupınar Üniversitesi Yalın Üretim ile İsrafı Bul ve Yok Et

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir