Süper Film Kenar Kesme Üretim Verimliliği 4.Kaizen Paylaşım Sergisinde

Süper Film Ülkemizin ambalaj sanayine film üretimi yapan büyük firmalarından biridir. 29 Ekim 2016 da başlayan birlikteliğimiz her geçen gün artmıştır. Süper Film Genel Müdürü Gültekin Savaşkan Bey tarafından taslağı çizilen İsraf ve Değer Avcıları Projesinin pilot çalışması Kasım 2017 de sonlanmıştır. Milenyum Danışmanlık olarak bu taslağı baz alarak eğitim ve uygularımıza 5 ekip üyesi ile başladık. Milenyum Süreç Metodolojisinden geçen 5 ekip üyesi ve stajyerlerimiz her adımı titizlikle yürüdüler.

İş Etüdü, metot geliştirme, 5S, SMED, Kaizen, Gemba, İş talimatları ve Yetkinlik çalışmalarını bir kültür haline dönüştürmeyi başardılar. Dilme hattında yapılan projeyle vardiyalar bazında yaptıkları videolu süreç analizleriyle üretim operatörlerimizin, kalite ve bakımcılarımızın katkılarıyla etkin bir iç dış analiziyle SMED yaptılar. Süreçleri tasarladılar ve sahada gerekli revizeler yaparak üretim ve bakımın daha çok sahiplenmesini sağladılar.

4üncü Kaizen Paylaşımı Süper Film ve Milenyum ekipleri bir arada.

Bu projede üretim, bakım, kalite ve ekibimiz hata analizinden Timer Pro yazılımına kadar çeşitli eğitim ve uygulamalardan geçmiş ve Süper Film’ in kurgusunu oluşturmaya çalıştılar. Ve bu başarı ile %15 leri geçen SMED, 80 leri geçen Kaizen, 30 ları geçen yetkinlik analizi ile 4 operatörün metot etütçü yetiştirilmesine kadar farklı noktalarda kazanımlar olmasını sağladırlar. Amaç yönetimin belirlediği gibi “çalışanın ittiği ve sürdürülebilir” olmasıydı. Şu aşamada bu pilot çalışmanın sürdürülebilir kısmı yürütülmektedir.

4.Kaizen Paylaşımları için yönetimin koyduğu hedefe Kenar Kesmede Üretim Verimliliği Kaizen’i ile sergilenmeye değer bulunması çok anlamlı oldu. Ekibimizin bunca zaman uğraştığı çalışmaların takdir edilmesi de ekibe ayrı bir moral olmuştur. Tanıtımını Etüt ve Operatörlerimizin yaptığı projeye sergide büyük ilgi görülmüştür.

Sergilenen proje ile kendisini kanıtlayan Süper Film ekibinin önümüzdeki yıllarda daha geniş Kaizen ler ile bilgilerini paylaşacakları projelere imza atacaklarına inancımız tamdır. Bu projenin oluşmasını sağlayan Süper Film Genel Müdürü Gültekin Savaşkan, İsraf ve Değer Avcıları ekibi Gökhan Aksürmeli, Murat Özatacı, Yeşim Yörük, İbrahim Günal ve Orkun Aykanat  ile tüm Süper Film ailesine teşekkür eder, başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Kenan Berkdemir

Süper Film Kenar Kesme Üretim Verimliliği 4.Kaizen Paylaşım Sergisinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir