Daha önceki “Operatör Eğitimlerinin Önemi ve Süreç Hikayeleme” isimli yazımızda operatör eğitimlerinin öneminden ve bu konuda TimerPro’nun size sunduğu seçeneklerden genel olarak bahsetmiştik. Şimdi bu seçenekleri biraz daha ayrıntılı bir şekilde inceleyelim ve TimerPro’da süreç hikayesi seçeneğini kullanarak nasıl operatör eğitimi videosu oluşturulduğuna bakalım.

Video Timer Pro’da oluşturduğunuz iş adımlarınız Süreç Hikayeleme seçeneğini tıkladığınızda direkt olarak Excel sayfasına aktarılacaktır. Aynı işlemi Hat Dengeleme ekranından da yapabilirsiniz.

İş adımlarınız/aktiviteleriniz videolarıyla birlikte otomatik olarak Excel tabanlı bir şablona aktarılacaktır. Şablonda “Storyboard” ve “Template” olarak iki sayfa mevcuttur.

Süreç Hikayeleme Şablonu

Aktarılan bu videolar otomatik olarak oynatılır.

Videolar oynatılırken ekrana süreç ile alakalı ek bilgileri, dikkat edilmesi gereken noktaları yazı ya da fotoğraf yoluyla belirtebilirsiniz. Aynı şekilde ses kaydı oluşturup video ile aynı anda oynatabilirsiniz. Bu değişiklikleri Template sayfasından yapabilirsiniz.

Videolar oynatılmaya başlandığında ekranda iş adımının ismi, süresi, eklediğiniz medyalar otomatik olarak oynatılır.

Süreç Hikayeleme Şablonu Menüleri

Dilediğiniz zaman videoyu durdurabilir, tekrar oynatabilir  ya da bir önceki/sonraki videoya geçiş yapabilirsiniz.

“Select Play Step” seçeneğini tıklarsanız bütün iş adımları ekranınıza gelir ve siz istediğiniz iş adımını özel olarak oynatabilirsiniz.

“Select NVA Step” seçeneği ile katma değersiz iş adımlarını listeleyip izleyebilirsiniz.

Yeni bir iş adımı ekleyebilirsiniz. Ya da var olan iş adımının videosunu değiştirebilirsiniz.

 

 

 

 

 

İsterseniz boş şablon üzerinden şablonun tasarımını Excel becerilerinizi kullanarak işletmenize ya da ihtiyaçlarınıza özgü bir tarzda “Add Section”, ve “Delete Section” seçeneklerini kullanarak çok kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Mesela kendi firmanızın logosunu ekleyebilir ya da şablonu biraz daha renklendirebilirsiniz. Pencerelerin yerlerini değiştirebilirsiniz.

Boş Süreç Hikayeleme Şablonu

Hazırladığınız eğitim içeriklerini kendi portalınızda, YouTube  ya da Google Drive üzerinden paylaşabilirsiniz. Android cihazlara, tabletlere, iPad ve iPhonelara eğitim videolarını anında atabilirsiniz.

Kısacası sadece Excel becerilerinizi kullanarak başka hiç bir video düzenleme programına ihtiyaç duymadan eğitim videolarınızı düzenleyebilir, içerik ekleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için http://www.acsco.com/storyboard adresini ziyaret edebilirsiniz.

TimerPro’da Süreç Hikayeleme ve Operatör Eğitimleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir