Operatör Eğitimlerinin Önemi ve Süreç Hikayeleme

Günümüzde uluslararası rekabet hızla büyümektedir. Bu rekabet şartlarında başarılı olmak için müşteri odaklı olmak gerekmektedir. Tüketicinin her geçen gün bilinçlenmesi ve rekabet şartları firmaları daha kaliteli ürün üretmeye zorlamaktadır. Bu yüzden firmalar güçlü olabilmek adına çeşitli stratejiler geliştirmektedir. Düşük maliyetle yüksek kaliteli ürünler üretmek için teknolojik değişimlere ve yeni üretim sistemlerine yönelmektedir. Sürekli değişen talebi karşılamak için artık tek tip ürün üreten makineleri kullanmaktansa  farklı ürünler üretebilecek kapasiteye sahip yani daha esnek makineler tercih edilmektedir.

Ancak sadece makineye veya tesise yatırım yapmak yeterli midir? Bu konuda ünlü iş adamlarımızdan rahmetli Sakıp Sabancı’nın çok değerli bir sözü vardır;

Bu tesisi kurarken Avrupa’dan dönemin en son model makinelerini getirttik. Tesise ve makinelere büyük yatırımlar yaptık. Fakat ürettiğimiz ürünün kalitesi bizi memnun etmedi. Araştırdık gördük ki o makineleri kullanacak çalışanlara yatırım yapmadık. Bir kez daha anladık ki insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. “

Bu sözden de anlaşılacağı üzere çalışanın eğitim niteliği ürünün kalitesini etkiler. Son model teknolojik makineler tek başına kaliteli ürün üretmek için yeterli değildir.  Bu esnek makinelere, esnek süreçlere uyum sağlayabilecek kalifiye iş gücüne ihtiyaç vardır. Maliyetleri düşürme, kaliteli ürün üretme konusunda teknolojik makinelere, sistemlere her işletme erişim sağlayabilir ancak iyi eğitilmiş iş gücü rakiplerinize bu konuda  fark yaratacağınız en önemli faktörlerden biridir .

Operatör eğitimleri işletmenizdeki üretkenliği ve iş güvenliğini arttırır. Doğru eğitilmiş bir ekibe sahip olmak iş akışınızın devamlılığını sağlar ve sizi mükemmelliğe bir adım daha yaklaştırır. Yapılan işin standardizasyonu artar. Yüksek kaliteli eğitim, maliyetleri düşürmede işletmeye yardım eder. Operatör eğitimleri sayesinde daha bilinçli bir ekibe sahip olursunuz ve bu da ürünün kalitesini arttırır, yapılan hatalı üretimleri azaltır. Yani  zamandan, malzemelerden veya işçilik maliyetlerinden tasarruf etmiş olursunuz. İşin doğru bir şekilde nasıl yapılması gerektiğini bilen çalışanlar sayesinde iş kazalarının gerçekleşme olasılığı azalır, daha güvenli bir çalışma ortamı oluşur. Buda çalışanın işinde mutluluğunun artmasına sebebiyet verir ki  buda işletmeyi başarıya götürür.

Operatör eğitimi noktasında TimerPro size “Süreç Hikayeleme” seçeneğini de sunuyor.  TimerPro sayesinde iş adımlarınızı içeren görsel bir operatör eğitim videosunu çok kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.  Bu sayede yeni işe aldığınız elemanlarınız işi daha hızlı daha kolay ve daha doğru bir şekilde işi öğrenirler. İşletmenize yetenekli, üretken iş gücü yaratmış olursunuz. Yeni bir ürün üretme kararı aldığınızda ekibinize bu ürünün nasıl üretileceği konusunda daha anlaşılır ve daha hızlı bir eğitim vermenize olanak sağlar. Personel sorunlarınız hızlı bir şekilde çözebilirsiniz.  Süreç Hikayeleme’de videolarınız otomatik olarak oynatılır. Herhangi bir özel yazılıma ihtiyaç duymadan Excel becerilerinizi kullanarak video, resim, ses, destekleyici metin, iş talimatları, grafik eklemeleri yapabilir kendi özel şablonunuzu oluşturabilirsiniz. Birçok video bazlı iş formatı ile istediğiniz sayıda  Süreç Hikayeleme tasarımı oluşturabilirsiniz. Kullanımı kolay yüksek kaliteli içerikli videolar oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu eğitim içerikleri dilerseniz kendi portalınızda , YouTube, Google Drive vb. üzerinden iş istasyonlarına, Android cihazlara, tabletlere,  iPad’lere ve iPhone’lara dağıtılabilir.

Hem düşük maliyetle yüksek kaliteli ürün üretmek adına hem de daha güvenilir bir iş ortamı oluşturmak adına sizce de insana yatırım yapma zamanı gelmedi mi?

Detaylı teknik bilgi için tıklayınız….

Operatör Eğitimlerinin Önemi ve Süreç Hikayeleme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir