Selfie Çubuğu Kaizeni

 

Selfie Çubuğu
Selfie Çubuğu

Kameralı telefonlar çıktı çıkalı herkes artık selfie çekiyor. İnsanlar arasında çok yaygın olan bu akımı yeni bir boyuta taşıyan şey ise “Selfie Çubuğu” Yani fotoğrafta gördüğünüz şey.

“Pardon fotoğrafımızı çekebilir misiniz?” cümlesini tarihin tozlu sayfalarına kaldıracak bir buluş.

İnternet üzerinde ki tanımı ise şu şekildedir. “Selfie çubuğu, kol mesafesinin ötesinden akıllı telefon veya fotoğraf makinesi ile selfie çekmek için kullanılan bir monopod. Genellikle uzayabilir olan metal çubukların bir ucunda tutacak, diğer ucunda telefonu sabit tutmaya yarayan kıskaç bulunur.”

 

Farkındaysanız fotoğrafın çekildiği yer bir restoran ve o selfie çubuğu da duvara asılmış.  Bu burada ne alaka ya diye düşünürken aslında çalışanların ne kadar pratik bir çözüm bulduğunu anladık. Çalışanlar Kaizen yapmışlar. “Restoranda Kaizen mi olur yaa” demeyin olmuş işte. Şimdi size bu selfie çubuğu kaizeninden bahsetmek istiyorum. E malum insanlar restorana geldikleri zaman hele bir de toplu şekilde geldilerse fotoğraf çektirmek istiyorlar, bu işi yapacak olan kişi de garsonlar oluyor.  Sonra yok ben güzel çıkmadım yok gözüm kapalı çıktı derken onlarca fotoğraf çekiliyor. Garson tabi o sırada sadece fotoğraf çekmek ile uğraşıyor dolayısıyla servisler aksıyor. Üstüne bir de sipariş geç geldiği için memnuniyetsiz olan müşteriyle uğraşıyor. Artık ne kadar sorun çıkardıysa bu durum çözümü bir tane selfie çubuğu alıp duvara asmakta bulmuşlar. Fotoğraf çekinmek isteyenler alıyor selfie çubuğunu kendilerini istedikleri kadar istedikleri şekilde kısacası memnun kalana kadar çekiyorlar ve yerine koyuyorlar. Böylece garson fotoğraf çekmekle zaman kaybetmiyor ve işine devam ediyor. Müşteri memnuniyeti de cabası!

Selfie Çubuğu Kaizeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir